С 35 на сто повече германци ще посетят страната ни това лято

Снимка freeimages.com

Снимка freeimages.com

С поне 35 процента ще се увеличат германските туристи, които ще посетят страната ни през това лято. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на едно от най-големите туристически изложения в света – ITB Берлин.

По думите й Германия се нарежда на 3-то място сред най-големите генериращи пазари за българския туризъм, като миналата година страната ни е посетена от над 620 000 немски граждани.

„Позитивни са сигналите за предстоящия летен сезон, като много от туроператорите отчитат ръст на записванията“, допълни Ангелкова.

Увеличение има както при чартърите на TUI, които ще летят от Германия за Бургас и Варна през лятото, така и от „Томас Кук“, които също отчитат повишено търсене за България през 2016 г.

„България може да предложи на практика всичко на немския турист – от морска почивка и ски ваканция, до спа, еко или културен туризъм. Трябва да направим това многообразие по-познато и можем да имаме още по-добри резултати“, посочи министърът.

Тя бе категорична, че въпреки участието на страната ни на всички борси в Германия през миналата година, през тази ще бъде направено всичко възможно присъствието на България да бъде още по-осезаемо.

ITB Берлин е най-значимият световен туристически бизнес форум, отворен и за масова публика. Ежегодно изложението се посещава от над 170 000 души, над 114 000 от които са професионалисти в туристическия бизнес.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *