България в Топ 3 на най-предпочитаните маршрути на французите

Снимка freeimages.com

България е в Топ 3 на най-предпочитаните от френските туристи дестинации за Лято ‘2016, стана ясно по време на специализираното изложение „Salon Mondial du Tourisme“, което се провежда от 17 до 20 март в Париж. Данните са от ранните записвания, оповестени в местните медии.

Един от най-тиражните икономически френски всекидневници Les Echos публикува обширен материал за тенденциите в туристическото търсене в страната. Според него България се нарежда на първо място по брой на предварително заявените от французите резервации за лятото в сравнение със същия период на миналата година.

Страната ни отбелязва ръст от 106%, което я нарежда в класацията пред доказани дестинации като Португалия (която отбелязва ръст от 60%) и Испания (увеличение от 38%). Данните са на Френския синдикат на туроператорските агенции.

Французите оценяват страната ни като сигурна дестинация с туристически продукти на атрактивни цени. Допълнително внимание се отделя и на възможностите за целогодишен туризъм у нас.

България е в топ 3 на най-търсените от французите туристически дестинации, потвърди и директорът на туристическата борса Мариан Шандернагор. В последния си брой едно от най-четените списания за туризъм във Франция – Le Petit Fute, публикува голям пътепис за София и Пловдив.

Щандът ни на Salon Mondial du Tourisme е с площ 24 квадратни метра и на него освен Министерството на туризма се представят община Елена и една фирма. Най-много се търсят семейни и групови почивки, както и обиколни турове във вътрешността на страната и по Черноморието ни.

Културно-историческият туризъм и археологическото богатство на България, както и възможностите за балнео- и СПА туризъм са също сред атрактивните за френските туристи специализирани услуги.

Всекидневно на щанда на България в Париж се правят и дегустации на български вина и типични ястия. Много любопитни са и уроците в работилницата за плетене на мартеници, които привличат стотици посетители.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *