„Слънчев бряг“ скочи срещу демонстративните проверки, гонели туристите

плаж, Слънчев бряг, море, лято

Снимка: en.wikipedia.org

Съюза на собствениците на „Слънчев бряг“ излезе с остра декларация относно демонстративните проверки и афиширането на работата на институциите в курорта. Проверките започнаха преди два месеца и се извършват от представители на МВР, Министерството на финансите и други институции. Според собствениците в комплекса обаче това прави лоша услуга на туристическия бизнес и дори се наблюдавал отлив най-вече на български туристи.

Въпреки острата реакция все пак от „Слънчев бряг“ обявиха, че подкрепят масираните проверки, но все пак те не трябвало да се превръщат в „спектакъл“ за гостите на курорта. Освен това те акцентират върху твърдението, че проверките са само в източната част на курорта, а не в целия комплекс. Те отправиха призив към институциите да бъдат проверени всички търговски дружества, опериращи на територията на „Слънчев бряг“.

„В момента остава усещането, че се проверяват основно хотелите в източната част на курорта, които и до момента са обект на посещения от всички институции. Трябва отговорно да заявим обаче, че не те са източникът на средства от сивата икономика. Проблемът се крие на друго място и сме убедени, че всички вече са наясно къде точно е той“, категорични са собствениците. Те ще поискат спешна среща с ресорните министри.

От днес Общото събрание на Съюза на собствениците на „Слънчев бряг“ се преименува на Български черноморски туристически съюз.

Share

One comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *