Превръща ли се Румъния в „звездата“ на лято 2016

плаж, пясък, чадъри, море,

Снимка: bg.wikipedia.org

С около 40 процента са се увеличили продажбите на туристически услуги за румънското крайбрежие спрямо предходния сезон. Ръстът към балнеоложките и планинските курорти и Делтата на Дунав пък е със 114 на сто, информира Медиафакс, цитирайки местни туристически агенции.

Една от причините за ръста на интерес към Румъния като лятна дестинация, са терористичните актове в Европа.

„Румъния е „звездата“ на сезон 2016 г., с голям растеж спрямо 2015 г. на туристическите пакети. Както крайбрежието, Делтата на Дунав, така и балнеоложките курорти и райони като Буковина бяха много търсени от туристите“, казва Лучия Морариу, собственичка на туристическата агенция в град Клуж-Напока.

По думите й търсенето на ваканции в страната нараства и благодарение на сигурността, която предлага страната, но и заради осъществените инвестиции от някои хотелиери за модернизиране на местата за настаняване и на развлекателните програми.

„Що се отнася до класическите външни дестинации, Гърция се намира на първо място благодарение на разнообразието на морските курорти, културната и териториална близост с Румъния, следвана от Турция (Анталия) и България, която отчита растеж с 11 процента благодарение на добрите цени“, казва Морариу, цитирана от БТА.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *