Работна група ще нищи проблемите на „Слънчев бряг“

слънчев бряг

Снимка: commons.wikimedia.org

Работна група от експерти ще нищи проблема с преместваемите обекти в „Слънчев бряг„. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, след като провери състоянието на плажовете в курорта.

„Като цяло Слънчев бряг-централен и Слънчев бряг-юг отговарят на изискванията, но все още има проблеми на Слънчев бряг-север“, уточни министърът. Инспекцията установи десетки нарушения, а неустойките по договора могат да достигнат 360 000 лв.

Плажовете са поддържани и почистени, но на Слънчев бряг-север е надхвърлена многократно одобрената търговска площ и не е спазено изискването за 50 процента свободна зона“, обясни Ангелкова.

Нарушенията ще бъдат разгледани от междуведомствената комисия, в която участват представители на Министерството на туризма, Министерството на финансите, Министерството на околната среда и водите и на Министерски съвет, за да бъде взето решение за бъдещето на концесионния договор в края на сезона.

Днешната инспекция е част от масираните проверки на Министерството на туризма, които започнаха по всички морски плажове. До тук са проверени 40 плажни ивици. Най-честите нарушения са свързани с търговските площи и свободната зона.

„Като цяло нарушенията са минимални и се отстраняват своевременно. Проверките ще продължат през целия сезон“, коментира министър Ангелкова. Продължава да действа и мобилната група на министерството, която реагира своевременно на подадени сигнали.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *