След сигнал от чужденци затвориха ресторант в „Св. Св. Константин и Елена“

ресторант

Снимка freeimages.com

За три седмици е затворен хотелски ресторант в курорта „Св. Св. Константин и Елена“, съобщи шефът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Златина Димова. Сигналът е бил подаден от чуждестранни гости, които били възмутени от лошата храна и липсата на хигиена в обекта.

Сигналът е подаден до Министерството на туризма и до посолството на съответната страна с оплакване от трагичните условия в ресторанта. „След затварянето на ресторанта и налагането на глоба той вече отговаря на изискванията”, увери д-р Димова.

Втори затворен ресторант в почивна база е имало това лято. Той се намира в Шкорпиловци. Причина за санкцията е лошото стопанисване на материалната база. В същото време в Областната дирекция по безопасност на храните има най-много подадени сигнали за нерегламентирана продажба на храна на плажа в Шкорпиловци.

„Прави впечатление, че продавачите вече не са роми, а българи. Освен това, се ползват деца до 18 години, тъй като подлежат само на мъмрене по закон и нищо повече. Там имаше множество сигнали в рамките на две – три седмици. Ние вече проверяваме с представители на общината и на полицията”, обясни д-р Димова.

По ивиците, които се стопанисват от отговорни концесионери – к.к. „Св. Св. Константин и Елена“ и някои от плажовете на „Златни пясъци“, такива сигнали няма.

„Тези концесионери имат отговорност и не допускат съответните продажби. Основен проблем в организацията на детските лагери е наемането на необучен персонал“, отчете специалистът.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *