„Слънчев бряг“ остава топ дестинация по Черноморието ни

слънчев бряг

Снимка: commons.wikimedia.org

„Слънчев бряг“ си остава топ дестинация по Черноморието ни и продължава да държи първото място в предпочитанията на българските и чуждестранните туристи при избор на място за лятната им отпуска. Това става ясно от последните данни на Националния статистически институт за броя нощувки през месец юли в комплексите „Албена“, Дюни, „Златни пясъци“, „Слънчев бряг“, „Св. Св. Константин и Елена“ и Приморско.

Ръст от 20 процента на броя на нощувките е отчетен от НСИ. Само през месец юли са осчетоводени над 186 милиона лева от всички курорти. В сравнение със същия период на миналата година това е ръст с цели 20 на сто. Близо половината от постъпленията са нощувки в „Слънчев бряг“. Комплексът е получил 83,6 милиона лева, от които малко над 80 милиона лева са постъпленията от чуждестранни туристи. Гостите на комплекса са били близо 227 000 души и са реализирали повече от 1,5 милиона нощувки.

Оборотът на „Слънчев бряг“ през юли е 71 милиона лева, реализиран от 195 000 туристи. През месец юни постъпленията на курорта достигат 46,5 милиона лева. „Златни пясъци“ и „Албена“ се нареждат на второ и трето място по приходи от нощувки през юли.

Постъпленията на „Златни пясъци“ достигат 61,669 милиона лева, които са дошли от близо 163 000 посетители, чиито нощувки са малко над 1 милион. Оборотът на комплекса е нараснал с малко над 12% спрямо юли 2015 г., когато приходът от нощувки е близо 50 милиона лева, а малко над 33 милиона лева е бил приходът месец по-рано. Ръст има в броя на нощувките и в при туристите, съответно с 12,5 на сто и 12,2%.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *