Подготвят отдаването на концесия на 60 плажа

плаж, море, чадър, пясък, почивка,

Снимка freeimages.com

Около 60 плажа се подготвят да бъдат отдадени на концесия. Предварителната подготовка вече е започнала, като се очаква анализите за целта да приключат до няколко седмици. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дискусия „Прозрачност и ефективност на концесиите в България“.

По думите на министъра приоритет през следващата година ще са плажовете, чиито концесионни срокове изтичат до края на тази година или през следващата.

Според измененията в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие плажовете се разделят на четири групи в зависимост от разположението им. Предстои общественото обсъждане на промените да приключат до ден. Те могат да влязат в сила още от следващата година.

Ангелкова припомни и какво е било свършено през отминалия летен сезон. На въведения телефон за нарушения са получени 400 сигнала и са извършени над 200 проверки. Бе пусната и нова методика за определяне на минималното концесионно възнаграждение, чието изражение ще се види през следващата година. Също така бяха заложени и минимални цени за чадъри и шезлонги, посочи Ангелкова.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *