Най-новият общ туристически продукт – на море в Гърция, на планина – в Родопите

Пампорово

Снимка: Уикипедия

Съюзът на хотелиерите и ресторантьорите в Чепеларска община е постигнал споразумение с няколко гръцки общини за комбиниране на общ туристически продукт. С него ще се предлага комбинирана почивка на планина в Родопите и на море – в Гърция, съобщи пред „Фокус“ председателят на съюза Съби Маданков.

По проекта ще бъдат изработени терминали за резервация и информация – в Чепеларе, Пампорово, Рудозем и Хасково. От гръцка страна се включват общините Комотини, Александруполис и Ксанти.

В момента се събира информация за предлаганите туристически продукти на територията на тези общини. Работата трябва да бъде финализирана до две седмици. Маданков уточни, че през изминалото лято се е предлагала такава услуга за почиващите в Чепеларе. Така туристите през деня били на плаж в Гърция, а нощували в Чепеларе.

Желанието на организацията е да открои Чепеларе като „зеленето сърце“ на България. На туристите ще бъде предложено през зимата да карат ски в Пампорово, а през лятото да заложат на природолечение в планината. Очакванията са още тази зима Пампорово и Чепеларе да посрещне повече гръцки туристи.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *