Сапарева баня с приз за целогодишна дестинация

сапарева баня

Снимка Уикипедия

Община Сапарева баня получи Диплом за изключителен принос за развитието на страната ни като целогодишна туристическа дестинация. Това се случи по време на Деветото издание на Черноморския туристически форум във Варна.

„Форумът вече осем години успешно съчетава науката и практиката в туризма. По време на него се поставят и дискутират важни въпроси относно сезонността на туризма, възможностите за практикуване на целогодишен такъв и удължаването на туристическия сезон“, поясни експертът по търговия и туризъм Милен Колев, който представи Сапарева баня на изложението.

По време на изложението общината представи възможностите си за развитие на балнео, СПА, зимен, планински, еко и религиозния туризъм.

„Признателни сме за отличието, което получихме и за оценката, която бе дадена за работата ни. За нас бе изключително полезно да участваме във форума и да покажем потенциала на нашата община. Почерпихме полезни идеи за устойчивото развитие на туризма и за превръщането ни в целогодишна дестинация“, коментира кметът на Сапарева баня Калин Гелев, цитиран от „Дарик“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *