Реновират „Сините камъни“, правят Карандила още по-привлекателен за туристи

сливен, карандила

Снимка: en.wikipedia.org

Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“ ще бъде реновиран напълно, като по този начин ще бъде възвърната славата на Карандила като най-привлекателна туристическа дестинация в планината над Сливен.

„Това ще засили интересът у туристите не само от Сливен и околностите, но и ще го превърне в привлекателно място за отдих на посетители от цялата страна“, коментира Станислава Стефанова, представител на „Сините камъни“.

По думите й вече е направен ремонт на площадното пространство около сградата на фурната и бившия алпийски клуб. Самата сграда на бистрото е обновена. Там се предвижда да има хостел и ресторант за туристите. Предвижда се да започне и ремонт на съществуващия голям хотел.

Направени са и постъпки Природен парк „Сините камъни“ да предостави за стопанисване на спортно–туристическия комплекс езерото на Карандила. Намеренията са водоемът да бъде почистен, а околността – облагородена

Предвидено е и обновяване и на стадиона, като за това вече са направени постъпки пред Община Сливен. Така съществуващия там стадион ще има волейболно игрище, футболно игрище, както и няколко тенис корта, а също и атракциони за малки и големи.

Ще бъде направен и вътрешен ремонт на фурната, като ще бъде обновен изцяло кухненският блок. На посетителите ще се предлага освен традиционните домашен хляб и питки със сирене и хляб с квас. Ще се пекат на място и други здравословни закуски. „Чрез използване на съвременни постижения в областта на занаятчийският хляб, за повишаване качеството на продукта и капацитета на фурната, както и възобновяването на рецепти от миналото, приготвяни по бавна технология, ще бъде постигнат дълготраен аромат, вкус и качество на хляба“, каза още Стефанова.

По думите ѝ в момента легловата база в комплекса е от 100 места. Очаква се в началото на годината да заработи и хостелът.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *