Държавата частично ще финансира проекти за СПА туризъм

СПА

Снимка pixabay.com

Министерството на околната среда и водите и Министерството на туризма ще представят пилотна схема, по която общините могат да получат до 50 процента финансиране на проекти, свързани с ефективното управление на минералните води на тяхна територия.

Отговорът на централната власт идва след призив от страна на няколко морски общини държавата да даде възможност на местната власт сама да управлява минералните си извори, за да развива успешно СПА туризъм.

Средствата ще бъдат отпускани по програма към Националния доверителен екофонд. Проектите от общините ще се приемат до 16 декември 2016 г. Одобрените проекти ще получат до 50% финансиране, а останалите средства трябва да бъдат набавени от собствени бюджети или с кредит. По програмата са допустими публично-частни партньорства между общините и бизнеса.

Двете ведомства започват серия от срещи за представяне на Националната програма за подпомагане на общините за ефективно управление на находищата на минерални води на тяхна територия. Ето и списъка с местата, на които можете да получите пълна информация:

5 ноември, 11.00 часа – зала „Тържествена“ на Централния военен клуб в София. Програмата ще бъде представена от министрите Николина Ангелкова и Ивелина Василева.

8 ноември, 10.30 часа – Басейнова дирекция „Дунавски район“ в Плевен. Информацията ще бъде представена от зам.-министъра на околната среда и водите Атанаска Николова и изпълнителния директор на фонда Камелия Георгиева.

9 ноември, 10.30 часа – Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, Пловдив

10 ноември, 14.00 часа – Парк хотел „Пирин“, Сандански

11 ноември, 11.00 часа – Областна администрация, Шумен

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *