253 фотографии се състезаваха в конкурса „Запази духа на Русе“

Фотоконкурс "Запази духа на Русе"

Снимка Община Русе

59 автори с 253 снимки участваха във фотоконкурса „Запази духа на Русе“. Конкурсът се организира от ОП „Русе арт“ – Клуб на дейците на културата, и звено „Туризъм“ в община Русе в партньорство с Дружеството на журналистите – Русе към СБЖ. Журито направи прецизна селекция и номинира 17 автори с 26 снимки.

Тази година фотоконкурсът беше в две категории – художествена и репортажна фотография. В него имаха право на участие професионалисти и любители без ограничение във възрастта, а изискванията бяха снимките да са авторски и да предлагат оригинален творчески поглед към образа на Русе.

Наградата на публиката беше отредена за Красимир Киров. В раздел „Художествена фотография“ отличени бяха Светлозар Стоянов, Красимир Киров, Ясен Партинов и Яна Момчилова. Награда от звено „Туризъм“ получиха Радина Русева и Мирела Партинова, а Хачик Лебикян и Ивелин Митев бяха наградени от Дружеството на журналистите.

Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ остана съпричастна към фотоконкурса и го подкрепи логистично. От фондацията беше поднесена статуетка за Ясен Партинов посмъртно с послание „Лети устремен високо и свободен“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *