Нови табели ще ни показват пътя към библиотеките

табела библиотека сливен

Снимка: Община Сливен

Пътят към библиотеките в Сливен ще бъде указан с нови табели. Това ще важи и за още 12 населени места, като името на проекта е „Пътят към библиотеката“. Целта е да се обозначи по подходящ начин местоположението на обществените библиотеки, включени в програмата. Монтираните указателни табели са част от инфраструктурата от знаци и табели към пътната мрежа.

В Сливен табели с надпис „Библиотека“, на български и английски език, са поставени на кръстовището на бул. „Братя Миладинови“ и „Хаджи Димитър“ и на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Аксаков“. Те посочват пътя към Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“. Предстои поставянето на указателна табела за библиотека „Зора“.

В проекта са включени библиотеките в град Кермен и селата Жельо войвода, Блатец, Ичера, Драгоданово, Крушаре, Селиминово, Гавраилово, Бяла, Новачево, Старо село и Мечкарево.

Средствата за изработване на указателните табели и стълбове, както и разходите за доставянето им в общината са осигурени от фондация „Глобални библиотеки – България“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *