ТОП 10 на държавите, в които няма да се изгубите в превода

речник

Снимка pixabay.com

Въпреки усилията, не всеки е роден лингвист или пък родният му език е английски. Изправени пред избора за следваща дестинация за почивката си, не е изненада, че някои туристи се чувстват по-спокойни в страна, където родният им език или английският се говорят свободно от голяма част от местните. Ако решите да оставите разговорния си речник у дома, има много страни, в които можете да завържете разговор на английски.

Швеция, Холандия, Дания и Финландия са сред най-опитните нации, в които свободно се говори английски език. Но извън Европа туристите могат да бъдат приятно изненадани, като открият, че могат да бъдат разбрани на английски език в Малайзия, Индия и Аржентина.

Ако все пак се окажете на обиколка в Камбоджа, или сте избрали град в Катар за разходката си, ще останете разочаровани, че едва няколко местни жители успяват да завържат разговор на английски с вас.

Десетки жители хора от 70 държави по света бяха тествани в проучване на EF English Proficiency Index. „Мейл Онлайн Травъл“ обобщи някои от най-неочакваните дестинации, които можете да посетите, без да е необходимо да носите разговорен речник със себе си.

Швеция
Стокхолм
Благословена със зашеметяващи планини, езера и гори, Швеция е особено атрактивна за пътешествениците. Населението й е 9,7 милиона души и има голям шанс да разберат всяка ваша дума на английски. Швеция е една от малкото страни, в които мъжете владеят по-добре английския, отколкото жените.

Словения
Словения
Тази екологична и дружелюбна страна е идеален избор да избягате от класическия вид туризъм и да се потопите в почивка сред природата. В тази живописна дестинация може да се чувствате отдалечени, но все пак е класирана на шесто място по владеене на английски език от местните.

Индия
Индия
Като едно от най-разнообразните и населени страни в света с 1,2 милиарда души население, със сигурност ще чуете няколко езика, които се говорят в Индия. Посетителите може би ще се изненадат, ако разберат, че Индия е №20 по индекс на владеене на английски език. Въпреки че в различните точки на страната има различни диалекти на английския, ако решите да посетите най-популярните туристически места, със сигурност ще се чувствате спокойни и без разговорник.

Япония
Япония
Погрешно е да смятате, че ще останете загубени в превода при посещението си в Япония. Това е страната, която е класирана на 30-о място. Тук умерено се владее английски език, местните са приятелски настроени и са склонни да ви предложат помощта си с напътствия в Токио, да ви посъветват какво да изберете от менюто в местно заведение в Киото или да ви разкажат за богатата култура на страната.

Аржентина
Аржентина
Независимо дали сте запалени винари, обичате тангото или сте тръгнали към Аржентина заради световно признатите ресторанти, ако испанският ви е безнадежден, но все пак искате да посетите Аржентина, не се отчайвайте. Латинска Америка е дестинация, където вероятността да се разберете с местните на английски е много голяма. В световен мащаб Аржентина заема 15-о място по владеене на английски език, така че няма да срещнете никакви пречки в разговорите с новите си приятели там.

Малайзия
Малайзия
Тя може да е доста далечна и поразително различна от Великобритания, но Малайзия е една чудесна възможност за всички посетители, които владеят само един език. Храната е едно от най-големите преимущества на Малайзия, заедно с културните обекти. Населението владее английски език на високо ниво, което значи, че няма начин да се изгубите, задавайки въпросите си.

Италия
Снимка: en.wikipedia.org
Като една от най-посещаваните туристически точки в света, включваща исторически места като Рим и Амалфи, милиони туристи, говорещи различни езици, са добре дошли в Италия. Докато жителите на страни от Северна Европа имат високо ниво на професионална подготовка по английски, Италия се нарежда на 28-мо място по владеене на езика.

Сингапур
Сингапур
Сингапур е изключително важен при провеждането на бизнес конференции, и много атрактивен на пък за Азия или Австралия. Това е дружелюбно място за англоговорящите. Страната е класирана на 12-о място по владеене на английски език.

ВиетнамВиетнам

Почиващите във Виетнам могат да изоставят разговорника си вкъщи, докато посещават местни пазари, храмове или ако пътуват по река Меконг. Повечето възрастни виетнамци владеят умерено английски език, така че се нуждаете единствено от търпение в комуникацията си с тях.

Холандия
Снимка: pixabay.com
След Швеция, в Холандия е най-лесно да се разберете на английски език. Повечето местни може да ви засрамят с впечатляващото ниво на владеене на английски език, особено ако ви е роден.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *