Влаковете в Германия ще затварят вратите 30 секунди преди тръгване

влак, Германия, Берлин, жп гара

Снимка pixabay.com

Германия е известна със своята практичност, и с право. Преди ден бе обявено, че са предприети мерки за подобряване точността при влаковете. За да се случи това, германците са решили, че вратите на вагоните ще се затварят 30 секунди преди планирания час за тръгване на влака. Местните подкрепиха с две ръце предложението.

Така всяка секунда ще е ценна за туристите. Германският вестник „Зюдойче Цайтунг“ съобщи, че след тестване в Кьолн и Хановер, влаковете ще затварят вратите си 30 секунди преди тръгване, а не 10 секунди преди това, каквато е практиката в момента. По време на тестовете няколко души са изпуснали влака си заради по-ранното затваряне на вратите.

Спазването на графика на влаковете е било наблюдавано през последните няколко седмици. Според жп компанията в Германия по-ранното затваряне на вратите ще подобри ефективността на превоза и ще отговори на очакванията на някои пътници, които недоволстват от липсата на точност.

Статистиката показва, че закъсненията на влаковете в Германия от 2009 г. до днес са се увеличили с 30 процента поради просрочени ремонти или модернизиране на жп инфраструктурата. Ремонтите са засегнали 33 000 километра железопътна мрежа.

През първата половина на 2016 г. едва около 78 процента от високоскоростните влакове в Германия са пристигнали навреме до крайната си точка, става ясно от данни, публикувани от германското списание „Стърн“. Нещо повече, през цялата 2015 г. една трета от всички влакове в Германия са се забавяли най-малко с пет минути.

По-нататъшните опити за подобряване на ефективността на германските влакове включват принтиране на билета за влака вкъщи (за да не губите време на гарата), намаляване на броя на страниците от три на една (които представляват билета ви). По този начин пътниците ще спестят времето вкъщи, за да успеят да стигнат навреме за влака си.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *