Германия е в Топ 3 на любимите дестинации на българите

Берлин, Германия

Снимка wikimedia.org

Германия се нарежда на трето място сред най-желаните дестинации от българските туристи. Първите две места се заемат от съседните ни държави Гърция и Турция. Основно към Германия се пътува по бизнес, 31 процента от пътуванията са с цел ваканция, а 18 на сто – гостуване на приятели и роднини. Средната им възраст е 41 години, а средната продължителност на престоя е над 4 дни, информира Българско национално радио.

Все още преобладава частта на българските туристи (71 на сто), които правят предварителна резервация, като половината от тях предпочитат това да става чрез туроператор. По думите на Тияна Джуричич от туристическия борд на Германия, близо половината от пътуванията за тази година са резервирани онлайн. Основно средство за предвижване остава самолетът, като отчетеният ръст тук се дължи на евтините оферти на нискотарифните авиокомпании.

Данните на борда сочат, че най-предпочитаният регион от българските туристи е Бавария, следван от Баден Вюртенберг, Северен Рейн Вестфалия и Хесен. Търсени са баварските замъци и екскурзиите до големите градове. Не липсват и желаещи, които посещават Германия с цел пазаруване.

Средно на ден българите харчат по 48 евро, като в сумата не влизат разходите за нощувки и транспорт.

„Официалните данни за 2016-та година ще излязат през февруари, но българските туристи в Германия постоянно се увеличават. За да засилим този интерес, ние работим с редица туроператори и туристически агенти и правим различни кампании. Включително провеждаме онлайн викторини с награди. Такава предстои през следващия месец в сътрудничество с известна авиокомпания. Ако участниците в нея отговорят правилно на поставените въпроси, ще спечелят пътешествие за двама до Мюнхен, за две нощувки. Постоянно искаме да поддържаме интереса към Германия като туристическа дестинация“, коментира Джуричич.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *