Лондон бие Ню Йорк и Сидни в класация за най-добрите градове в света

Лондон

Снимка pixabay.com

Бъдещето на Великобритания може да е несигурно след гласуването за Брекзит, но имиджът на Лондон пред останалия свят продължава да е лъскав. Проучване класира британската столица на първо място в класация на най-добрите градове в света, благодарение на пъстрата си палитра от лукс, ресторанти и етноси. Това превръща Лондон в най-добрата марка в света. Космополитният град успя да пребори световни гиганти в туризма, като Ню Йорк, Париж и Сидни.

Консултантската компания „Резонанс“ е подбрала най-добрите градове по шест различни признака. Те включват качеството на естествената среда и инфраструктурата, приноса към изкуството, културата и развлеченията, процентът на заетостта и Брутния вътрешен продукт, броят на университетите, етническото разнообразие и т.н.

Взети са под внимание и онлайн търсачките и отзивите на потребителите. Освен това летищата в британската столица са определени като достъпни, което е ключов фактор за привличането на посетители, които идват тук, за да се порадват на лукс и различни ресторанти, или избират Лондон, за да получат диплома от някой от престижните му университети.
Сингапур
На второ място в класацията е азиатският град-държава Сингапур, който мълниеносно се трансформира от бивша колония в един от най-проспериращите градове в света. Ниската престъпност и ниското ниво на безработицата са сред предимствата за избиране на Сингапур като място за живеене.
Париж, Франция
Модните столици Ню Йорк и Париж се нареждат на престижните трето и четвърто място, благодарение на множеството културно-развлекателни възможности. САЩ влиза в Топ 10 с най-добрите градове с още два свои града – Лос Анджелис и Сан Франциско. Сидни е единственият град, който представя Австралия в класацията. Амстердам и Токио са другите два града в Топ 10.

Не за първи път Лондон оглавява подобни класации. През месец октомври „Мейл Онлайн Травъл“ оповести доклад на PwC, който определи Лондон като най-добрият град в света, побеждавайки вечните си конкуренти Париж и Ню Йорк.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *