Руска телевизия снима филм за Велинград

телевизионна камера

Снимка pixabay.com

Екип на руска телевизия заснема филм за Велинград. Във видеото са включени темите за развитие на СПА туризма в градчето, като се представят конкретни центрове и процедури, от които може да се възползва всеки турист. Не са пропуснати разказите за историческите забележителности и характерната за региона кухня. Телевизионният екип е част от делегация от Уралска област в Русия, която е в града по покана на кмета Костадин Коев и председателя на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите Златко Златанов.

Делегацията е водена от изпълнителния директор на Уралската агенция по туризъм Михаил Малцев, а сред делегатите са Галина Левочкина, директор на двата най-големи руски телевизионни канала АТН и Матч Тв и Светлана Легаева, представител на Росстур – най-значимата туроператорска компания в Русия с над 700 офиса в страната и чужбина.

Местната власт във Велинград отчита като основен проблем липсата на информация за родопския град в Русия. Страната ни е позната на руския пазар основно като морска дестинация.

Екатеринбург и Велинград могат да си сътрудничат и в сферата на образованието по туризъм, тъй като най-големият държавен университет по туризъм се намира в Екатеринбург. От ПГИТ „Алеко Константинов“ във Велинград се дипломират ученици, които биха могли да продължат образованието си в Русия. Побратимяването на Велинград и Екатеринбург пък биха довели до облекчаване на визовия режим.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *