МРРБ отпуска 370 млн. лв. за развитие на културно-историческия туризъм

пари

Снимка pixabay.com

Регионите в България могат да бъдат облагородени със средства от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“ По програмата ще бъдат осигурени 370 милиона лева, които ще бъдат отпуснати и за развитието на културно-историческия туризъм в България. Средствата се разпределят от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Проекти за развитие на регионалния туризъм ще бъдат финансирани. Около 10 милиона лева са планираните инвестиции за развитие на туризма в София. Средствата за останалите региони са разпределени пропорционално, съобщи зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова.

Водещо при одобрението на проектите ще бъде насърчаването на предприемаческия подход. Важно условие е всеки проект да генерира нови работни места и да привлича частен капитал с възможност да носи възвръщаемост на средства, които да се реинвестират в нови подобни проекти. Като пример министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова посочи проекти за тържища и пазари, кино зали, медицински центрове, градски атракции и др.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *