Храмът с най-красивата есенна гледка в Япония забрани на туристите да правят снимки

храм Тофукудзи, Киото, Япония

Снимка Уикипедия

За много туристи правенето на перфектната снимка при посещението на някоя забележителност е също толкова важно, колкото да я посетят. Но на една от най-емблематичните атракции в Киото, Япония, са забранени всякакви форми на фотографиране по време на пиковия туристически сезон тази година, поради опасения за безопасността и здравето на туристите.

Въведена е забрана за правене на снимки пред храма Тофукудзи, известен като мястото, което предлага съвършените есенни гледки. В изявление, публикувано на интернет страницата на храма, се казва, че от 12 до 30 ноември се очаква храмът да е изключително претъпкан с посетители.

Точно през този период правенето на снимки от два моста – Тцутенкио и Гаункио, където се случват повечето струпвания на хора, ще бъде забранено, тъй като се смята, че е твърде опасно за самите посетители. Забраната включва използване на смартфони, цифрови апарати и селфи стикове.

Двата моста реално гледат един към друг и са разделени от няколко кленови дръвчета, чиито листа през есенния сезон се „обличат“ в приказни багри. Това разположение ги прави перфектното място за запечатване на тази красива гледка. Тцутенкио е по-големият мост. Той е дълъг 328 фута и предлага различни места, от които могат да се правят снимки.

Третото място, на което са забранени снимките, са градините Хонбо. Там рестрикциите не са толкова големи и е позволено използването на телефони и фотоапарати.

Храмът Тофукудзи бе определен от TripAdvisor като третото най-добро място в Япония, откъдето можете да видите красотата на есенната природа. Той е изключително популярна туристическа атракция благодарение на гъсто засадените едно до друго дръвчета. През есента листата на клена се преобразяват от зашеметяващо злато до огнено червено.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *