Рекордни загуби за Дисниленд в Париж след терористичните атаки

Евро Дисни, Париж

Снимка pixabay.com

Евро Дисни, по-известен като Парижкия Дисниленд, публикува доклад, който показва рекордни годишни загуби след терористичните атаки през месец ноември миналата година. По време на финансовата година, която приключи през месец септември, е отчетен спад на оборота в размер на 6.91 процента до 1,27 милиарда евро. Регистриран е и спад от 10 процента в броя на посетителите.

„Дисниленд Париж имаше изключително трудна година. Туристическият бизнес в района на Париж е засегнат от различни външни фактори“, коментира президентът на Евро Дисни Катрин Пауъл.

„В тази неблагоприятна среда приходите ни са намалели със 7 процента. Това, заедно с нарастването на разходите за реализиране на стратегията ни за ръст на броя на посетителите плюс разходите за осигуряване на допълнителни мерки за сигурност, доведоха до значително намаляване на оперативната ни производителност“, допълни тя.

Изявлението бе публикувано в момент, в който Франция се подготвя за отбелязването на годишнина от смъртоносните атаки срещу френската столица, по време на които загинаха 130 души.

Нетната загуба за Парижкия Дисниленд на годишна база се изчислява в размер на 705 милиона евро. Миналата година загубата е била в размер на 84.2 милиона евро. Общата нетна загуба за годината възлиза на 858 милиона евро.

„В резултат на неблагоприятните икономически условия за туристическата индустрия в Париж, компанията започна да обезценява дългосрочните си активи.

Туристическият пазар в Париж отчита загуби в размер на 65 процента за последните 12 месеца сравнени с година по-рано, съобщава сайтът icelolly.com. Браншът е засегнат основно от атентатите във френската столица и последвалите терористични атаки в Брюксел и Ница.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *