Най-евтините дестинации според месеца от годината

пътуване, туризъм, пътешес

Снимка: www.flickr.com/Geneva Vanderzeil

Със сигурност сте чували как за всяко нещо си има подходящо време. Вторник е добър ден за резервиране на полет, а сряда е подходяща за летене. Така, например, пътуването ще ви излезе най-евтино през януари.

Ако търсите най-евтината ваканция, планирайте пътуванията си според времето, в което нощувките са най-евтини. След това използвайте сайт, за да направите подходящата резервация за полет, съветва Booking.com. За това вижте кои са най-евтините дестинации за всеки месец от годината, като една от основните бази е нощувката в 4-звезден хотел.

Януари:

Лос Анджелис

лос анджелис

Снимка: goodfreephotos.com

Може да спестите до 33 процента от нощувките, ако изберете да посетите Града на ангелите през януари.

Февруари:

Хонолулу

хонолулу

Снимка: wikimedia.org

Пътуването в Хавай около Нова година може да е сред най-скъпите, но не така стоят нещата и за Свети Валентин. По време на романтичния празник се предлагат изненадващо добри оферти, като нощувката може да се намери с до 40 процента по-ниски цени.

Март:

Буенос Айрес

буенос айрес

Снимка: wikimedia.org

Това е перфектното време да се разходите из Буенос Айрес, тъй като и времето няма да е твърде горещо. За сметка на цените, които са доста понижени. Така, например, нощувка в 4-звезден хотел може да ви струва по-малко от 55 долара.

Април:

Копенхаген

копенхаген

Снимка: wikimedia.org

През дните около коледните и новогодишни празници градът наистина е пренаселен с туристи. Но, ако изберете да го посетите през април, може да спестите до 38 процента от цената на нощувката.

Май:

Лондон

лондон, тауър бридж

Снимка: pixabay.com

Вярно е, че Лондон е мегаполис и евтини билети не могат да се намерят почти никога, месец май може да ви изненада финансово доста приятно.

Юни:

Пекин

пекин

Смнимка: flickr.com/Bridget Coila

Юни не е нито силен, нито слаб туристически сезон. Времето е меко, но няма местни празници, които да доведат до тълпи от туристи. Така ще може да си запазите стая в 4-звезден хотел на цени под 80 долара на вечер.

Юли:

Сидни

сидни

Снимка: wikimedia.org

Да посетите Сидни в средата на нашето лято означава да избегнете супер топлото време и да спестите около 44 процента от цените в хотелите. Но не оставяйте зимата през юли в Австралия да ви уплаши. Температурата ще около 15 градуса по Целзий.

Август:

Берлин

берлин

Снимка: wikimedia.org

Август е месецът, през който може да спестите най-много пари от настаняване в Берлин. Средната цена по това време на годината е около 100 долара.

Септември:

Рим

Снимка: en.wikipedia.org

Снимка: en.wikipedia.org

Няма неподходящо време в годината, през което да посетиш Рим, но определено септември е най-добрият. Август е прекалено пренаселен с туристи, затова изберете септември, когато ще платите по-малко от 131 долара за нощувка в 4-звезден хотел.

Октомври:

Кейп Таун

кейп таун

Снимка: wikimedia.org

Мнозина не знаят, че едни от най-добрите плажове в света се намират именно в Кейп Таун. Ако искате да се насладите на китове и косатки, най-доброто място е планината Тейбъл. Това, съчетано с нощувки от по 80 долара на вечер, прави октомври перфектен.

Ноември:

Рио де Жанейро

рио де жанейро

Снимка: goodfreephotos.com

Ако сте в Рио, то най-вероятно ще искате да съберете малко слънчеви лъчи на плажа Копакабана. Не с е притеснявайте, това е напълно възможно и през ноември. Ноември е доста по-добър избор за пътуване до тази дестинация, тъй като само около месец по-късно, цените ще са с 37 процента по-високи.

Декември:

Франкфурт

франкфурт

Снимка: wikimedia.org

Първите две седмици на декември са магическо време за разходка във Франкфурт. Ще може да се насладите на красивите коледни базари и празнични украси. През това време ще намерите и с около 56 процента по-евтини нощувки при средна цена от 112 долара на вечер в 4-звезден хотел.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *