Зимата е най-евтиният сезон в Ню Йорк

Ню Йорк

Снимка freeimages.com

Зимата е най-евтиният сезон в Ню Йорк, тъй като цените на хотелите са най-ниски. По това време на годината могат да бъдат открити оферти за двойна стая в топ центъра за 120 британски лири на вечер. „Дейли Телеграф“ направи класация на най-евтините хотели с добро качество и безплатните музеи, които можете да посетите през това време на годината.

Хотел Chandler

Като завръщане към красивото изкуство в Ню Йорк, хотел Chandler разполага с каменни подове, стени с дървени ламперии, осветителни тела арт деко и топло тъмносиво обзавеждане. Ресторантите и баровете на квартала са наблизо, но истинската перла на хотела е, че разполага с ресторант със звезда Мишлен. Двойните стаи са по 107 паунда.

Световният център

Като първия отворен хотел на Ground Zero, тази стъклена кула с 421 стаи има уникална обстановка с изглед към отразяващите мемориала за 11 септември басейни. На 20-ия етаж има бар-ресторант, който предлага невероятна панорама към града. Докато сте горе, ще се почувствате сякаш сте на кратка разходка на Уолтстрийт, Бруклинския мост, Батъри Парк. Двойната стая е на цена от 100 паунда.

Хилтън Фешън

Тематимният фешън декор и приказните гледки, които се предлагат от залата на покрива, са най-силният коз на този хотел. Стаите са снабдени с мини кухни, където можете да си приготвите бургер или стек. Двойната стая е на цена от 94 паунда.

Джейн

Този хотел в квартал Meat Packing е пълен с история – оцелелите от Титаник са отседнали тук, докато се е чакало следствието за потъването на кораба през 1912 г. Дизайнерите на хотела са запазили историческия му облик като са добавили бохемски интериор. Двойните стаи са на цени от 85 паунда.

Хотел Довил

Този очарователен семеен хотел разполага с 54 стаи. Той е идеален за хората, които търсят топлина и комфорт, без да плащат скъпо за това. Оригиналният ръчно контролиран асансьор ще ви върне назад във времето. Двойната стая е на цена от 90 паунда.

Безплатни неща в Ню Йорк

Една разходка в Сентрал парк или на Таймс Скуеър, една снимка на Бруклинския мост – това не струва нищо. Някои от най-големите музеи и галерии в Ню Йорк също предлагат безплатен вход или всеки ден, или в определени дни от годината.

Природо-научен музей

Откъм западната страна на Сентрал парк, този епичен музей е чудо на природата. Вътре има зали, посветени на птици, влечуги, океански бозайници. Музеят е отворен всеки ден от 10 до 17.45 ч.

Гранд Сентрал Терминал

Това е шедьовър на изящните изкуства, построен през 1913 г. Основната зала е с мраморен под, а таванът е боядисан като средиземнорско нощно небе. Часовникът на Гранд Сентрал Терминал е емблематично място за срещи. То е отворено всеки ден от 5.30 до 1.30 сутринта.

Мемориалът за 11 септември

Високият 1776 фута Световен търговски център е най-високата сграда в Западното полукълбо. На нивото на земята се намира мемориалът 9/11, който се състои от два гигантски отразяващи басейна, заобиколени от дървета и стена с имената на загиналите по време на терористичните атаки. Центърът е отворен всеки ден от 10 до 18 часа.

Музей на изкуствата „Метрополитън“

Известен просто като Мет, този музей на източната страна на Сентръл парк разполага с гръцки, римски, африкански, египетски и византийски галерии, както и с галерия за съвременно американско изкуство. Тук има картини на стари майстори и множество скулптури. Таксата за вход е 25 долара, но вие може да предложите по-малко, или, както казват от музея, колкото сте в състояние да дадете.

The Cloisters

Разположени във Форт Трайон Парк, тези постройки на музей Метрополитън предлагат средновековна колекция с повече от 5000 гоблена, статуи, стъклопис и богато украсени метални изделия. Каменните коридори на сградата са така проектирати, че да приличат на абатства от средновековна Западна Европа. Политиката на музея е всеки посетител да бъде пускан срещу сума, която сам прецени, че може да отдели – също като Мет.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *