Ангелкова отчете: 7,5 млн. чужденци са посетили България за десет месеца

пътуване, туризъм, куфар,

Снимка: pixabay.com

7,5 милиона чужденци са посетили страната ни за първите десет месеца на годината. Това е абсолютен рекорд до момента, коментира министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова, която се срещна с генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай.

Според нея, ако този темп на растеж се запази, напълно е възможно в края на годината броят на чуждестранните туристи, избрали България за почивката си, да мине и 8 милиона души.

„Оттук нататък за мен като първи министър на самостоятелното министерство на туризма ще бъде важно неговите компетенции да се надграждат. Неслучайно още със създаването на министерството избрахме културно-историческото наследство и балнео и СПА туризма“, каза още Ангелкова.
Талеб Рифай заяви, че през миналата година международните туристи са били около 1,2 млрд., като 42 процента от тях пътуват, за да разглеждат културни забележителности.

„Всяка страна в света може да говори за реки, планини, езера, морета, славно минало. Това, което има значение, е как представяте тези истории на света и как ги продавате като туристически пакет“, посочи Рифай.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *