Япония кани посетители на пързалка с 5000 замразени риби под повърхността на леда (видео)

ледена пързалка япония

Снимка: youtube.com

Японска фирма, която замрази 5000 риби в леда като атракция за посетителите на ледената им пързалка, е принудена да затвори, след като получи порой от критики, а маркетинговото им решение бе определено като „грешно“. Увеселителният парк Space World в момента разтопява пързалката – което може да отнеме около седмица – и ще проведе погребална церемония за умъртвените риби, заявиха от компанията.

Пързалката се намира в югозападната част на Япония. Тя бе открита на 12 ноември, а фирмата, която я е изградила, се похвали, че в пързалката има 5000 риби, замразени под повърхността на леда, които се използват „като декоративен елемент, докато клиентите се пързалят“.

Идеята обаче веднага бе определена като неетична, а пързалката в град Китакиушу, затвори в неделя. Говорителят на Space World Коджи Шибата заяви: „Получихме критики, че не е добре живи същества да бъдат използвани като играчки, и че е лошо рибата да не се оползотворява за храна“.

Социалните медии също избухнаха. Един посетител пише във Фейсбук страницата на парка: „Събитие на ледена пързалка със замразена риба…Колко грешно“. „Това не е личен, а социален проблем. Те превръщат приготвена храна в играчка на място, на което децата отиват да играят“, коментира друг потребител.

Рибата е била умъртвена в момента на купуването й, а изборът на фирмата е попаднал на риба в магазините, която била негодна за консумация. Във фирмата е имало дискусии за моралността на идеята, преди пързалката да бъде създадена.

Тошими Такеда, генерален мениджър на Space World, заяви, че намерението е клиентите да се забавляват, докато разглеждат рибите. „Искахме клиентите да изпитат усещането за кънки в морето, но след като получихме толкова много критики, решихме, че не можем повече да работим“, добави той. Фирмата дори е наела свещеник за панихида за умъртвената риба.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *