Странни почивни бази, които да добавите към вашия Списък 2017

Арктика

Снимка pixabay.com

От космическа каравана до жилище в Лапландия – тези сгради за почивка ще задоволят жаждата ви за нещо наистина откачено. Сайтът за резервации Sawday Canopy&Stars разкрива десет от най-забавните варианти за почивка във Великобритания и Европа. С цени, започващи от 77 паунда на вечер за имот с пет легла в селска къща в южните планини на Франция, тези имоти са идеални за туристите, които разчитат на ограничен бюджет.

Лила Стуган, Уочестършир

Лила Стуган, или къщурката, е вдъхновена от най-дългите лета, когато собствениците Мартин и Аника прекарвали времето в своята шведска лятна къща. Скромна, но уютна, къщичката разполага с всичко необходимо за вашия незабравим уикенд. В дъното на колибката има ябълкова градина. Цената е 80 паунда на вечер за двама, но къщурката е отворена само за две нощувки през уикендите.

Инари, Финландия

Всяка година, когато дойде зимата, езерото в Инари замръзва и се превръща в най-тихото и великолепно място за почивка…ако сте в тази уютна кабина на ски, разбира се. Еско, собственикът, транспортира кабината върху леда с моторни шейни. От нея се виждат замръзналите пейзажи, а над главите ви се разкрива арктическото нощно небе, при това докато вие сте на топло в кабината. Така ще можете да наблюдавате северното сияние, докато сте във вана, пълна с вода, сгрята от камина на дърва. Цената е 145 паунда на вечер.

Самсагет Хобит Хаус, Дордон, Франция

Самсагет Хобит Хаус е разположена върху 5 акра в красив парк, разполага с плувен басейн и изобилие от диви животни. Покривът на Самсагет е покрит с трева, вратата е кръгла, а когато пристъпите вътре, ще видите спалня с балдахин, хол със скрити двуетажни легла за деца и баня с голяма дървена вана. Вечерята под звездите е задължителна – на открито или на закрито, тъй като покривите са оборудвани с люкове. Цената за една нощувка е 193 паунда.

Уаруик Найт, Глостършир

След като се възприема като Ролс Ройса на караваните, възстановеното возило е останало вярно на своите „царствени” корени. Таванът е превърнат в огромна веранда, където спокойно можете да опънете краката си върху тревата, докато се наслаждавате на гледка към река Севърн или на звездното небе над вас. Жилищната площ е светла и просторна, разполага с хол и кухненски бокс пред спалните. Децата разполагат с двойно легло и луксозно спално бельо. Цената на нощувката за двама е 95 паунда на вечер, но изискването е да останете минимум две вечери.

Кобленътс, Девън

Кобленътс е вид градина-убежище, което разполага с двойно легло, напълно оборудвана кухня и малка маса за хранене. Има дори и добре заредена етажерка и удобен стол за четене на вестник или книга. Ако решите да отседнете тук през зимата, ще усетите скърцането на листата под краката ви, докато се разхождате в овощната градина, както и звука от потока в гористия склон по-надолу по пътя. Цената е 115 паунда на вечер за двама, а условието е да се остане минимум две нощувки.

Имел Трихаус, Монмутшир

Излезте на балкона, вземете бинокъла си, за да наблюдавате дивата природа, запалете огън и усетете уединението на тази гориста местност. Тук леглото е с кралски размери, а постройката е обградена от невероятна градина. Има кухня, която ще ви даде възможност да приготвите любимите си ястия. Разходките сред природата не са лукс, тъй като вие сте в центъра на събитията. Местни туристически фирми организират екскурзии, дегустация на бира и нощни наблюдения на птици. Цената на нощувката е 130 паунда, но изискването е да останете минимум две нощувки.

Салтбокс, Кент

Елмли е единственият Национален природен резерват в Англия, в който можете да прекарате нощта. Закътана в блато, модерната кабина Салтбокс е със стъклени стени. Благодарение на това дизайнерско решение ще можете да наблюдавате стадата едър рогат добитък, редки видове диви зайци и хищни птици от вашето легло с кралски размери. Цената за нощувка за двама е 115 паунда на нощ, изискването е да останете минимум две нощувки.

Pitch Ofa, Шропшир

Това здание се издига върху гигантска дървена платформа, а тревата и небето могат да бъдат наблюдавани през стъклените врати. Постройката е изолирана и може да бъде квалифицирана като селска къща, но разполага с дизайнерски мебели, луксозна баня, подово отопление и дори мобилен интернет. В продължение на километри няма улично осветление, така че можете да вземете бинокъла си и през нощта да наблюдавате звездите. Цената е 130 паунда на вечер за двама, но трябва да останете минимум две нощувки.

Шато Данс льо Шен, Херолт, Франция

Въображението и купчината дърва за огрев са всичко, което можете да си пожелаете, докато се радвате на живота на това място. Влезте в голямата селска кухня, където има бутилка местно вино, няколко вида бобови култури и ще получите най-вкусната вечеря. Къщата разполага с двойни легла на партера и удобен диван, който може да бъде използван за спане. Цената на вечер е 77 паунда, но вътре могат да спят петима души. Изискването е да останете минимум три нощувки.

Ерстрийм 01, Кент

Тази класическа къща от 1973 се намира на най-високата точка на Пейн Фармхаус. Насладете се на магическите гледки към гористата област на Кент от верандата или пийте бира под звездите, докато с другата ръка хвърляте цепеница в огнището. Има прекрасен тенис корт и отопляем басейн, както и ретро игри в беседката. Цената за нощувка за двама е 110 паунда, но трябва да останете минимум две нощувки.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *