Изкуствен сняг ще покрие Пампорово, чакат първите скиори на 10 декември

Пампорово

Снимка: Уикипедия

Изкуствен сняг ще покрие пистите в Пампорово. Вече е натрупана естествена снежна покривка от около 15 сантиметра, но тя не е достатъчна, за да отговори на нуждите на скиори и сноубордисти. Оръдията за изкуствен сняг работят с пълен капацитет през последните дни, веднага щом температурите паднаха до отрицателни стойности.

Ски сезонът в курорта ще бъде открит на 10 декември. Тази година за първи път Пампорово се рекламира съвместно със ски зона „Мечи чал“, а картите за лифта важат и за пистите в Чепеларе. Лифтовете в Пампорово ще бъдат пуснати около 8 декември за Студентския празник. Лифтовете ще бъдат безплатни за всички гости на Пампорово за първия ден на ски сезона – 10 декември. За деца до 12 години отстъпката за свободно пътуване с лифтовете ще бъде в сила и на 11 декември.

До 18 декември ще имат промоционални цени на лифт картите – 39 лева. От 19 декември те ще се продават на стандартната цена за сезона от 55 лева за дневна карта, която дава право за каране на ски и по пистите от връх Мечи чал. За ски зона „Мечи чал“ ще се продават и самостоятелни карти на цена 40 лв.

Около 5-7 процента ръст на ранните записвания отчитат от „Пампорово“ АД. Традиционните клиенти, освен българи, са гръцки и турски туристи. Наблюдава се засилен интерес от страна на румънските и ирландските групи, както и на туристите от Молдова. забелязва по отношение на туристите от Молдова.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *