Във Великобритания стартира подписка за забрана на полулегналите седалки и създаване на тихи зони в самолетите

самолет

Снимка: flickr.com

Във Великобритания стартира събирането на подписка с призив тотално да бъдат забранени полулегналите седалки и да бъдат обособени тихи зони в самолетите. 25-годишна бивша стюардеса разпали вечния дебат за това дали е грубо спрямо съседа ти да наклониш седалката си в самолета по време на дълъг полет.

Пред BBC World Бети Тески споделя: „Пътниците са много разгорещени, когато спорят по темата дали трябва да имат право на облягане. Виждала съм възрастни мъже, които блъскат седалката пред тях с юмрук, за да направят по-голямо разстояние по време на полета. Аз лично мисля, че най-учтивото, честно и справедливо решение е разстоянието между седалките на всички пътници да бъде еднакво. Освен това седалката пред пътника трябва винаги да е в изправено положение, когато стюардесите минават с кетъринга”.

Една трета от британците настояват за обособяване на тихи зони в самолетите. Те твърдят, че няма нищо по-изнервящо от ревящи бебета или говорещи на висок тон приятели. Затова исканията им са насочени към обособяване на отделни зони, в които ще им бъде гарантирано, че ще летят необезпокоявано от външни фактори.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *