Приморско с приз за културно-исторически туризъм

бегликташ

Снимка: bg.wikipedia.org

Община Приморско бе удостоена с приз в категория „Културно-исторически туризъм“ на изложението Balkan awards for tourism industry 2016, което се проведе в столицата. Наградата бе връчена на кмета на морската община д-р Димитър Германов.

Доказателство за успеха на общината в тази област е и едно от последните археологически открития на територията на Приморско – златно съкровище от времето на Александър Македонски.

„Черноморската перла“, както наричат Приморско, е сравнително нов град, но с богато минало. В околностите му са древните селища  Урдовиза,  Ранули и Фармакида. На територията на морската община се намират и тракийското светилище Бегликташ, скалният феномен Лъвската глава. Информация за  исторически събития и факти дават и музейните експозиции „Тайни от морското дъно“ – подводна археология и „Българската Ясна поляна“, свързана с живота и делото на великия руски писател Л.Н.Толстой. Историческият музей, който непрекъснато се обогатява,  също е част от културно-историческите обекти в Приморско.

Общинска администрация Приморско усилено работи за налагане авторитета  на общината не само като място за морска рекреация, но и като дестинация за културнo – исторически туризъм. Доказателство за това е все по-нарастващият интерес на туристите към историческите обекти в района на общината.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *