Пристрастени към пътуванията – италианците харчат най-много в Европа за екскурзии

Флоренция, Италия

Снимка pixabay.com

Италианците харчат най-много за пътувания, имат най-много празници през годината и често „прескачат” до някое кътче в собствената си държава за уикенда. Това разкрива проучване на сайт за продажба на билети за влакове в Европа, като сравнява туристическите навици на британци, германци, французи и италианци. Италианците харчат средно около 6000 паунда за дълга ваканция. Не е зле, нали? Доста по-скромно го раздават британците – с около 3500 паунда разходи на човек. Испания пък се оказа дестинация №1 в Европа, след като туристите и от четирите държави признават, че обичат Испания и са я посетили през 2016 г.

Средностатистическият възрастен британец е имал общо 3.1 почивки и кратки пътувания през 2016 г. Туристите са отделили общо 178 милиарда паунда за пътувания, като средният разход на човек за годината достига 3418 паунда. Новината идва въпреки страховете на туристическата индустрия, че хората биха предпочели да си останат вкъщи след опасенията, че Брекзит ще дестабилизира икономиката на Обединеното кралство.

Търгуващият с билети за влакове сайт TrainLine разгледа навиците за пътуване на туристи от Великобритания, Германия, Италия и Франция. Оказва се, че британците имат най-малко празници от тези държави, а италианците – най-много. Средно британците имат 5.4 празника през годината, следвани от германците – с 3.8 празника, и французите – с 3.3 празника.

Испания се оказва най-популярната чуждестранна дестинация в Европа за британците, с почти една трета от всички възрастови групи, които казват, че са посетили страната през изминалата година.

Французите и германците също избират Испания като дестинация №1 за почивката си през 2016 година, но италианците са предпочели Великобритания. Това е добра новина за Великобритания, тъй като италианците най-вероятно харчат големи суми за пътуването си, а именно – средно по 5974 паунда на човек. Италианците, които изглежда, че са особено запалени по почивките, са споделили, че избират собствената си страна за кратки почивки през годината.

Само един на всеки 100 италианци разкрива, че не е почивал в Италия през годината. Във Франция този процент е 3, в Германия – 6%, а във Великобритания – цели 10 процента. Най-посещаваното място от британски туристи във Великобритания е Лондон, следван от Корнуол и Девън. Основната причина за голяма част от туристите да пътуват е желанието да открият нещо ново.

Изглежда французите, германците и италианците са много по-заинтересовани да научат повече за характера и природата на народите, които посещават. Това интересува едва една четвърт от британците. Вместо това британците предпочитат да прекарват времето си на плажа (39 процента) или да разглеждат забележителности (36 процента).

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *