Ръст на македонските туристи в България, най-много харесват Банско

Снимка Уикипедия

За поредна година Банско се очертава като най-предпочитана зимна дестинация от туристите от Македония, подчерта Зоран Мираковски, първи секретар в посолството на Република Македония, който връчи престижния приз Планински туризъм на Балканите 2016 на Апартхотел Лъки Банско.

„Лъки Банско е любим планински хотел на македонските туристи, които го посещават целогодишно. Пожелавам му още много успехи“, каза Мираковски, който връчи приза на един от най-предпочитаните планински хотели у нас и на Балканите.

Броят на туристите от Македония в България бележи ръст през 2016 г. и ще достигне 600 000 души, подчерта посланикът на Македония в България Мариян Гьорчев. „Над половин милион македонци идват ежегодно в българските курорти. В областта на туризма имаме огромни възможности. Всяка година има ръст в обмена на туристи. Ние считаме България не само за съседска, но и за братска страна. България е на второ място като предпочитана дестинация от нашите туристи. На първо е Гърция, но не заради Гърция, а заради Бяло море, по което и българи, и македонци имаме носталгия“, каза още посланик Гьорчев.

Share

One comment

  • Македонците явно добре ги разбират нещата и знаят къде да се спрат. Присъединявам се към техния избор, Банско наистина е номер 1 в България. А това, че твърдят, че ни считат за братя е още по-хубаво. Не трябва да има омраза, тя не е от полза за никого. Дано все повече чужденци откриват Банско, но също и българи, тъй като по правило ние не можем да оценяваме нашето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *