Колумбия е най-щастливата страна в света, а Италия е известна с кивито си – вижте световната карта на Гинес

киви

Снимка pixabay.com

В какво е най-добър всеки народ – статистическите данни, използвани от Рекордите на Гинес, бяха събрани от сайта informationisbeautiful.net. А резултатите са малко по-интересни от очакваното. Оказва се, че Великобритания може да се открои с милиардерите си, а Ирландия е страната, която предлага най-добри условия на труд. В Латвия живеят най-красивите жени, а в Куба практикуват топ лекарите. Човек би си помислил, че Италия е известна с пицата, но в действителност това признание, според Гинес, е на Норвегия. Италия, изненадващо, е страната с най-доброто киви в света.

За кулинарите Япония е дестинация №1. В действителност в Страната на изгряващото слънце има повече ресторанти с 3 звезди Мишлен, отколкото която и да е друга държава по света.

Франция е добре известна с виното и сиренето си, но тази класация установи, че страната е № 1 за място, на което можете да опитате качествено уиски. Гърция е мястото, на което можете да хапнете най-вкусното сирене. Сингапурците са хората, които водят най-здравословен начин на живот, а в Кения се произвежда най-добрият черен чай по света.

Много хора знаят, че австралийците са горди пиячи на кафе, но най-запалените по кофеиновата напитка всъщност са холандците. Жителите на Австралия, от друга страна, са най-добри… в нарушаване на правилата.

Сигурно ще е забавно да научите, че САЩ е страната, в която се получават най-много спам мейли, а Южна Африка е без конкуренция, когато става въпрос за смъртни случаи.

Еритретия е най-доброто място за детски труд, а в Китай най-често журналисти попадат в затвора. Ако имате планове да се отправите към Хондурас, бъдете внимателни, тъй като тук има най-много убийства на глава от населението.

Афганистан е страната, известна със своя опиум, Северна Корея разполага с топ войници, а беларусите, а не руснаците, са най-големите консуматори на алкохол в световен мащаб.

Колумбия е най-щастливата страна в света, а Тога е най-нещастната.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *