Norwegian Air пуска ежедневни полети от Лондон до Ню Йорк

Статуята на свободата, САЩ, Ню Йорк,

Снимка http://www.freeimages.com/

Norwegian Air стартира ежедневни полети от летище Гетуик до летище JFK в Ню Йорк. От 10 август следваща година пътниците ще могат да тръгнат от Великобритания в 6 сутринта, за да пристигнат в Голямата ябълка в 9 сутринта местно време. Това ще бъде най-ранният полет от Великобритания до САЩ. В момента най-ранният полет тръгва в 7.30 часа от летище Хийтроу, а пътниците пристигат във Вашингтон в 11.15 часа местно време.

Новият полет обаче дава възможност за прибиране на туристите във Великобритания още същия ден. Има полет в 23 часа местно време обратно към летище Гетуик. Авиокомпанията ще предлага промоция за полетите във вторниците на месец октомври 2017 г., когато цената за връщане в Лондон ще бъде 354 паунда. Това е далеч по-малко от най-евтиния вариант, предлаган от British Airways. За сравнение, ако за същия период използвате услугите на British Airways, ще трябва да платите 1740 паунда.

Това е доста смел ход от страна на норвежките авиолинии, който е част от ожесточената битка, която се води с British Airways. Базираната в Осло компания стартира полети до Форт Лодърдейл и Оукланд с цел да засили трансатлантическите си позиции. British Airways отговори с нови самолетни услуги. Тогава норвежката компания увеличи полетите си до определени летища и добави трети седмичен маршрут до Орландо.

„С навлизането на още девет самолета 787 Dreamliners в нашия флот през следващата година, това ще бъде само началото на нашата британска експанзия”, коментира търговският директор на Norwegian Air Томас Рамдал.

От British Airways веднага отговориха на удара: „От следващата година ние ще предложим на клиентите си евтини полети до Форт Лодърдейл и Оукланд за 189 паунда и за разлика от други авиокомпании, няма да изискваме допълнително заплащане за храната и напитките на борда”.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *