Торино – любима дестинация за вегетарианците

пица

Снимка: pixabay.com

Торино е може би най-любимата дестинация на вегетарианците. Торино, заедно с Милано, са най-добрите места в Италия, предлагащи веганска храна, пише Guardian.

Плановете на кмета на Торино Киара Апендино са да превърне града в първия и разбира се най-добър град в Италия за вегетарианска и веганска кухня.

В момента туристите в града могат да изберат из между над 30 ресторанта и магазина, които предлагат веганска и вегетарианска храна.

Първият вегетариански ресторант в Торино – Mezzaluna, е открит преди 20 години от Клаудио Виано. По думите му градът винаги е бил много развит в това отношение.

В момента готвачите заменят животинските продукти в класическите италиански ястия с други съставки. Така например лазанята с гъби и чесън се предлага без традиционния бял сос, а джелатото – без мляко, като се заменя с оризово мляко.

Дори луксозният италиански ресторант Villa Somis, известен до преди три години със сложните си и красиви ястия, включващи говеждо месо, нарязано на цилиндри, паста с морски дарове и сосове, сега в менюто липсват всички животински продукти. „Но пак е вкусно и впечатляващо“, споделят посетители.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *