Айфеловата кула затворена за туристи, продължава стачката на служителите

Айфеловата кула

Снимка pixabay.com

Стачка на служителите от култовата френска забележителност Айфеловата кула доведе до затварянето й за туристи. Служителите настояват за подобряване на условията им на труд. Те поставиха 51 искания, които бяха отхвърлени от управляващото дружество. Стачката продължава вече втори ден, след провала на преговорите.

Айфеловата кула е отворена всеки ден от годината. Полин Херман от Мексико заяви пред „Асошиейтед прес“: „Дойдох от Мексико в Париж само за два дни, за да разбера, че Айфеловата кула е затворена за посетители и няма да успея да я видя“. Холандският турист Фикрия Акачар пък казва: „Ние всички дойдохме тук в малкото си почивни дни от работа, но бяхме много разочаровани“.

От управляващото дружество на Айфеловата кула уточниха, че в момента не могат да си позволят допълнителни назначения на служители. Стачката на работниците нанесе сериозен финансов удар на туристическата индустрия във Франция, която се опитва да се възстанови след терористичните атаки, бурните протести и наводненията.

Около 6 милиона души се очаква да посетят Айфеловата кула през тази година. Миналата година броят на туристите е 7 милиона души. Нещата в туристическата индустрия в Париж драстично се влошиха след нашествието на плъхове. Много туристически атракции в целия град, включително и паркът пред Айфеловата кула и районът около река Сена, са били затваряни поради проблеми с гризачи.

Експертите казват, че 2016 г. е най-лошата година за туристическия бизнес. Доскоро процъфтяващият Дисниленд в Париж претърпя изключително разочароваща година, след като бе обявен годишния оборот на атракция. През септември беше съобщено, че е отчетен спад от 6.91 процента в сравнение с миналата година.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *