Топ 7 на местата за незабравимо посрещане на Новата година

Сидни, Австралия, Нова година

Снимка pixabay.com

С наближаването на Коледните празници, всеки започва да се оглежда за по-интересни планове за посрещането на Новата година. Lonely Planet избра седемте дестинации за бягство по време на Коледните и Новогодишните празници.

1. Матера, Италия

Матера се намира в южната част на Италия и е включена в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. В Матера се организират редица фестивали на открито и множество тържества. Призрачна тишина обхваща областта. Тя е съставена от лабиринт от улички и стълби, които водят до около 3000 пещери и скални жилища, наречени Саси. Произходът им е датиран от VIII до XIII век. Те са били убежища на монаси. Днес всеки турист може да отседне в тях. Някои от стаите са пещерни и са идеалният начин, по който би живял Фред Флинтстоун.

2. Ню Орлиънс, САЩ

Известен с джаз фестивала си, град Луизиана има репутацията на дестинация за непрестанен купон, което е добра причина да посрещнете Новата година точно тук. Всяка година на централния площад Джаксън се организира концерт с музика на живо. Катедралата „Сейнт Луис“ е един от най-ярките примери за влиянието на френските архитекти в САЩ. Тя служи като величествен фон за впечатляващата новогодишна заря над река Мисисипи.

3. Мелбърн, Австралия

Когато у дома е зима, слънцето винаги изкушава. Мелбърн е вторият по големина град в Австралия. От Lonely Planet казват: „Ако Сидни е златното дете за новогодишната нощ в Австралия, то Мелбърн е енергичният му събрат. Навсякъде в града има известни барове по покривите на сградите. Така че можете да посрещнете Новата година с питие в ръка на терасата на някоя известна сграда.

4. Лас Палмас, Гран Канария

На топло в Испания – кой не си мечтае за такава Нова година? Купонът в Европа по това време на годината обикновено включва няколко слоя термо бельо, но… температурите в Гран Канария са около 19 градуса, така че няма да имате нужда от такова. И докато другите места на острова са доминирани от големите курорти, Лас Палмас е правилният град в Испания за посрещане на Новата година, тъй като се посещава предимно от местни жители.

5. Насау, Бахамските острови

Свикнали сме да виждаме снимки на холивудски звезди, които се препичат на Карибите, но защо да не спрем да ревнуваме и да си резервираме пътуване точно до там? Почти всеки град в Карибския басейн организира уникално посрещане на Новата година. Насау обаче прави това с особен дух.

6. Ханджоу, Китай

Ако искате Нова година, която да не е като Нова година, посетете Китай. Китайците са известни с това, че изчакват Пролетния фестивал, за да посрещнат китайската Нова година, което се случва през януари. Посещението на идиличен град като Ханджоу ще ви гарантира романтична разходка сутрин, без никакви празнуващи тълпи и пеещи хора.

7. Сидни, Австралия

Новата година в Австралия започва доста преди тази в Европа. Сидни е топ мястото за посрещане на Новата година – зашеметяващи фойерверки, плавателни съдове във всякакви форми и размери, танци във водата и музика на живо. Настъпването на Новата година се отбелязва с изригване на пиротехника.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *