Армията се включва в издирването на изгубилия се турист в Стара планина

планина, сняг

Снимка pixabay.com

Армията и полицията ще се включат в акцията по издирването на изгубилия се в Стара планина Тодор Владимиров. 39-годишният турист е в неизвестност вече четвърти ден. Хеликоптер също ще помогне за издирването на мъжа.

До момента няма никакви следи от мъжа. Търсят се всякакви следи, спасителите гледат за различни цветове, макар че туристът е облечен в камуфлажни дрехи, съобщи пред бТВ началникът на отряд ПСС-Карлово Христо Стаматов. Времето в Балкана се влошава, започва снеговалеж, вятърът е силен, а температурата е под минус 10 градуса. Това допълнително усложнява ситуацията. Спасителите се надяват Тодор да е тръгнал в посока юг и да слиза към хижа „Васил Левски“.

В четвъртък сутринта група планински спасители тръгват в посока Калофер. Ще има подход откъм хижа „Рай“ към хижа „Васил Левски“. От Карлово ще тръгнат още две групи спасители, които ще се качат през хижа „Равнец“ и основно по ждрелото на Стара река и там по един приток откъм Стара река – Малката река, ще се отделят и ще минат по един ръб, за да проверят едни отдалечени овчарски заслони, обясни Стаматов. Сборният пункт е хижа „Васил Левски”.

Групата спасители от вчера ще издирва туриста в подножието на връх Жълтец, където има скални падове и високи места. От там могат да се направят огледи. Ще бъдат проверени и по-отдалечените подслони и колиби.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *