Най-тъжната елха в света е в…Рим

коледна елха

Снимка Туитър

Градовете в цял свят вече греят с коледно настроение. Коледната елха в Рим обаче явно е разочаровала местните жители и гостите на вечната столица, защото я определят като „най-тъжната на света“. Елхата е с увиснали клони, светлинките са мрачни, а на върха няма звезда. И елхата, и светлините са дарени. Дървото се намира на Пиаца „Венеция“ и е провокирала много от местните жители да я снимат и покажат в социалните медии.

Дървото светна на церемония миналата седмица, ръководена от кмета Вирджиния Раги. Стартът бе свързан с Празника на непорочното зачатие, който много италианци смятат, че е начало на ваканционния сезон. Кметът призова семействата и децата в публиката да отброят до десет до светването на елхата, но…моментът бе посрещнат с неловко мълчание.

В сравнение с много други празнуващи градове в Италия, декорациите на римската елха са доста семпли. Коледната елха в Милано, например, е била украсена от кметството заедно с бижутерийната компания Pandora, а на елхата има 50 000 светлини.

Потребител във Фейсбук определи коледната елха в Рим като „дървото на строгите икономии“. Според него дървото отразява ситуацията на града. „По-добре би било изобщо да няма коледна елха, отколкото да има толкова грозна елха“, казва друг потребител в социалните медии. „И те се чудят защо туристите избират други градове“, продължава с негативните коментар друг потребител.

Друг пък смята, че елхата изглежда като „ударена от ураган“. Потребители иронизират, че дори в разкъсвания от война Ирак, имат по-красива коледна елха.

В социалните мрежи е започнал сериозен дебат с аргументите „за“ и „против“ дървото. Според някои поставянето му в този вид цели да въздейства върху посетителите и да покаже действителното състояние на италианската столица след намаляване на разходите.

Монреал се опита да съперничи на емблематичното дърво в Ню Йорк, но като цяло се подиграваха с техния опит. Мидланд пък беше опозорен, тъй като коледното дърво беше определено от жителите като „отвратително“, тъй като се оказало, че герляндите са необичайно тежки и са натежали върху крехката елха. На откриването са присъствали 20 000 души, които казват, че са се почувствали меко казано „неудобно“ при вида на елхата.

Град Хобарт в Тазмания отново влезе в заглавията на чуждите медии, след като модерното им Коледно дърво било покрито с…прежда. Дървото струва 35 000 щатски долара, получени миналата година като международно дарение.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *