Торино е най-желаната дестинация за 2017 г. с 316 процента ръст на резервациите

Торино, Италия

Снимка pixabay.com

Торино в Северна Италия оглавява списъка за най-предпочитани туристически дестинации през 2017 г. с ръст от уникалните 316 процента на резервациите за 2017 г. След него се нарежда Астана в Казахстан със 176 процента ръст на резервациите, Ротердам в Холандия със 174 процента ръст и Хавана в Куба със 134 процента ръст.

Една от основните причини за привличане на повече туристи е подобрената инфраструктура на съответния регион. При Торино, например, се наблюдава повишаване на самолетните маршрути от цяла Европа, които определено могат да допринесат за значителен ръст на резервациите.

Инвърнес е готов да посрещне вълната от туристи през следващата година. Шотландският град е обявен за осми в списъка на най-предпочитинате от европейските туристи дестинации за 2017 г. Класацията е направена на базата на растежа в предишни резервации, сравнени с миналогодишните.

Една от туристическите фирми регистрира зашеметяващо увеличение на търсенето на Инвърнес – цели 80 процента. Градът често е приеман като столица на планините и определено е готов за туристическия интерес много повече, отколкото Фес в Мароко (75 процента ръст за година) и Ханой във Виетнам (67 процента ръст за година).

Туроператорите се надяват интересът да бъде подхранен и от курса на британската лира, който след референдума за излизане от Европейския съюз регистрира спад. От друга страна British Airways възстанови ежедневните полети от летище „Хийтроу“ до Инвърнес за първи път от близо 20 години.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *