В Китай отказват визи на туристи с депресия

фестивал китай

Снимка: en.wikipedia.org

Доста европейски граждани трябва да кандидатстват за виза, ако искат да посетят Китай. Но преди да кандидатствате, е добре да знаете с какъв набор от документи трябва да разполагате и… от какви болести да не страдате. Защото в противен случай със сигурност ще ви бъде отказан достъп от Китай. Стандартната семейна виза за екскурзия се издава за 180 дни.

Стандартната виза за единично влизане в Китай, която ще е валидна в продължение на три месеца, ще ви струва 85 британски лири. Цената е една и съща, независимо дали ще бъдете одобрени за еднократна или многократни визи, които са валидни за дълъг период от време.

Ако страдате от някакво психично заболяване, със сигурност ще ви бъде отказан достъп до Китай, особено ако планирате разглеждане на Пекин. Ограничения има и за хора, които страдат от депресия, тревожност или шизофрения. Не е ясно дали заболявания, като синдром на Аспергер и аутизъм, също са включени в списъка със забранените болести. 100 процента ще ви бъде отказано влизане в Китай и ако сте болни от СПИН, венерически болести или туберкулоза. И по-добре изобщо не кандидатствайте за виза, ако страдате от тези заболявания, защото това може да доведе до отказ за „целия ви живот” да стъпите в Китай.

Важно е да знаете също, че визата ви за Хонконг и Макао ще бъде одобрена, само ако се отправяте към града за бизнес цели. Ако сте в тези два града и след това искате да разгледате Китай, ще трябва да разполагате с друг тип виза. Предварително трябва да кандидатствате за одобрение и ако имате намерение да посетите остров Хайнан. Ако преминавате транзитно през Китай, не е необходима виза, но престоят ви в Поднебесната империя не трябва да надвишава 72 часа, дори ако останете само на територията на съответното летище.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *