Китайци строят стъклен мост в планините „Аватар“

Китай, планини

Снимка pixabay.com

Търсачите на силни усещания могат да се радват – Китай ще построи стъклен мост над страшна пропаст в планините „Аватар“. През август стана ясно, че китайците имат намерение да изградят най-дългия стъклен мост в планинска верига, който се намира най-високо от земята. Вдъхновението дойде от филма „Аватар“.

Архитектите са решили да изградят „невидим“ мост, който ще е ефектен и едновременно страшен в планината. Невероятната структура на новия мост ще се слее с пейзажа на планините Zhangjiajie.

Прозрачният пешеходен мост ще струва над 4 милиона британски лири. За изграждането му ще бъде използвана огледална неръждаема стомана, а подът ще е изработен от черен камък, който ще отразява всичко около себе си, когато се намокри.

Идеята за изграждане на мост със структура, която създава огледален образ на околната среда дава оптична илюзия за невидимост на моста в природата. Мостът ще бъде изграден от два слоя.

Най-горното ниво, което ще свързва скалите, ще бъде във формата на диск и няма да разполага с прозрачен етаж. Пътеката от черен камък ще бъде за безстрашните туристи, които искат да стигнат от единия връх до другия, вървейки по прозрачен мост.

По-ниското ниво ще бъде 100 процента изграден от стъкло, което ще позволи на най-смелите да гледат под краката си към пропастта.

Най-смелите ще могат да нощуват в един от трите фургона, изградени върху околните скали. Те ще бъдат подредени един върху друг и от всеки един от тях на туристите ще се предлага спираща дъха гледка.

В средния фургон ще има кафене. Там ще се предлага и ВИП апартамент, от който най-добре ще се вижда живописния пейзаж.

Zhangjiajie вече е дом на най-дългия и най-висок стъклен мост в света. Така че това е мястото, ако сте любители на приключенията с голям адреналин.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *