Singapore Airlines, Turkish Airlines и Virgin Atlantic са сред най-удовлетворяващите за клиентите авиокомпании

самолет, Turkish Airlines

Снимка: commons.wikimedia.org

Singapore Airlines и Turkish Airlines, заедно с американската авиокомпания Virgin Atlantic, са сред най-любимите и високо оценени от пътниците авиокомпании, става ясно от ново международно проучване сред потребителите. Общо 7500 пътници са попълнили анкета, като са отговорили на няколко конкретни въпроса, свързани с удобството на седалките, точността, храната и напитките на борда, комфорта в самолета и обслужването на клиентите.

За къси разстояния пътниците определено предпочитат Turkish Airlines, като оценяват по достойнство удобните седалки и храната на борда. 80 процента от анкетираните пътници са посочили именно тази авиокомпания. В Топ 3 се нареждат и Скандинавските авиолинии. На дъното на списъка е Vueling Airlines. Потребителите са дали изключително ниска оценка за храната, напитките и комфорта в самолетите на испанската нискотарифна авиокомпания. Испанският национален превозвач Iberia се намира точно над Vueling с общ резултат от 49 процента.

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair е едно място над испанските си колеги, като получава едва една звезда за храната, напитките и комфорта в самолетите си. Резултатите от проучването показват понижение на оценките на клиентите за British Airlines. Превозвачът получава едва две звезди, при положение че миналата година бе „награден” с три звезди. Освен това миналата година храните и напитките на борда са били оценени с четири звезди, а тази година – с две звезди по-малко.

В категорията на дълги разстояния Singapore Airlines е коронован за забележителен оператор, следван от Emirates и KLM. United Airlines са на последно място. Потребителите са наградили с пет звезди Singapore Airlines за храната и напитките на борда, но и за забавленията, които предлагат в самолета. Авиокомпанията може да се похвали със забележителните 91 процента одобрение от страна на потребителите.

Пътниците, които използват услугите на Emirates, казват, че забавлението, което им се предлага на борда, е повече от достатъчно и с охота дават пет звезди за него. Холандската авиокомпания KLM има по три звезди във всяка категория, което й отрежда третото място за пътувания на дълги разстояния.

В дъното на класацията е United Airlines, награден с две звезди за комфорта на седалките, храната и напитките, както и забавлението в самолета.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *