Кабинният екипаж на British Airways ще стачкува точно на Коледа

British Airways, самолет

Снимка Уикипедия

Синдикатите потвърдиха в петък късно вечерта, че кабинният екипаж на British Airways ще стачкува точно на Коледа. От ръководството на авиопревозвача обявиха, че са ужасени от решението. Стачните действия по план трябва да се проведат на 25 и 26 декември. Засега готовност за стачни действия са обявили пет флота.

”Ние сме ужасени, че синдикатите предлагат да се нарушат плановете за пътуване на клиентите ни в тези специални дни, когато толкова много семейства се опитват да се съберат”, коментираха от ръководството на авиокомпанията. Те определят това като безсърдечно действие, което е напълно ненужно.

„Ние ще направим всичко възможно да гарантираме на нашите клиенти всички планирани полети до техните дестинации, така че да не провалим Коледата им”, заявяват още от ръководството. Обещанията са още всички товарни полети от и до летище „Хийтроу” да се реализират по план, както и всички полети до летище „Гетуик”. Всички планирани полети от и до летище „Станстед” също щели да бъдат изпълнени.

British Airways се опита да успокои пътниците с кратко изявление. Авиопревозвачът предлага на клиентите си повторна резервация на самолетните си билети, особено ако те са планирани за 25 и 26 декември.

Кабинният екипаж ще стачкува срещу ниското заплащане и неизпълнените обещания от страна на ръководството. 79 процента от служителите, които са участвали в обсъждането на стачните действия със синдикатите, са заявили желанието си за протест. Затова синдикатите призоваха British Airways да се върне на масата за преговори.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *