Русе привлича туристи с първия на Балканите леден фестивал

ледена скулптура

Снимка: wikimedia.org

По традиция Русе е градът на първите неща и с „Русе Айс Фест 2016“ градът добавя още една премиера към стотиците, с които е известен. Леденият фестивал на закрито се случва за пръв път не само в България, а и на Балканите.

Атрактивният фестивал ще бъде открит на 21 декември и  русенци ще могат да видят уникални фигури от лед, направени от световноизвестните скулптори.

Ще има работилнички, където децата ще могат да рисуват върху лед и да изработват ледени бижута.  Фестивалът отваря врати за посетители със специална програма, церемония по награждаване на лауреатите и концерт на квартет Belcanto.

Темата на тазгодишното издание на фестивала е „Ледена приказка“ с мотиви от „Замръзналото кралство“, а организаторите планират той да бъде достъпен за зрителите до 15 февруари. Още днес скулпторите започват работа по творенията си, като някои споделиха, че за първи път ще обработват лед.

Ледената експозиция на закрито (на Площад „Свобода“ до хотел „Дунав Плаза“) ще се разполага на площ 144 квадратни метра и 20 тона кристален лед. Принцеса Ана, красив дворец, ДНК-верига от лед, леден бар с напитки и трон, на който всеки може да се снима са само част от изненадите, приготвени за гостите на феста.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *