Терминал на летище в Ню Йорк ще се трансформира в луксозен хотел

Летище "Кенеди"

Снимка Уикипедия

Луксозен хотелски комплекс ще бъде изграден на историческия терминал ТWA на летище „Кенеди” в Ню Йорк. Терминалът е затворен за обществено ползване през 2001 г. Ретро атмосферата в терминала ще бъде запазена, за да се трансформира в бутиков хотел с 505 стаи.

Когато е построен през 1962 г., терминалът е бил определен като архитектурен шедьовър, който предоставя достъпно пътуване със самолет за средната класа американци. Губернаторът Андрю Куомо заяви, че забележителността ще бъде запазена и подобрена, тъй като се е превърнала в емблематичен елемент на Ню Йорк. Към хотела ще бъде изграден музей.

Някога бляскавият терминал е проектиран от модерниста Ееро Сааринен. Той е завършен през 1962 г. и е приветстван като икона на модерния дизайн. Въпреки това части от терминала са били застрашени от разрушаване през 2003 г.

Андрю Куомо подчерта, че летище „Кенеди”, което обслужва повече от 56 милиона пътници годишно, е едно от малкото летища в страната без нито един хотел. По план новият луксозен комплекс ще разполага с 505 стаи и осем ресторанта. Хотелът се очаква да отвори врати през 2018 г.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *