Японците рисуват картини с листа на улицата

Япония

Това не е единствено сезонът на черешовия цвят, който показва най-красивите цветове на Япония. Есента предоставя перфектното платно за местните жители в цялата страна, за да развеселят тротоарите си с невероятно изкуство, сътворено от паднали листа.

Очиба, или изкуството на падналите листа, е превзело социалните медии с вихрушка от снимки, публикувани от местни жители и туристи. Местните успяват да създадат буквално на тротоара зашеметяващи копия на герои като Мечо Пух, Хелоу Кити и Пикачу.

И докато някои „художници с листа” използват съвсем елементарен способ за картините си, други успяват да сътворят сложни модели на венци и пеперуди. Най-често жълтите листа се използват за полумесеци или цветя.

Местните обаче успяват да изметат моментната картина от листа толкова бързо, колкото листата са успели да се обединят в артистичен феномен. И докато някои хора използват листата, за да създадат фигури, други правят предварителни скици с тебешир на улицата.

Много популярна картина от листа в Япония е Тоторо – един от любимите анимационни герои в Страната на изгряващото слънце от филм от 1988 г. Заглавието на филма е „Моят съсед Тоторо”. Любовните сърца също са особено популярни сред художниците с листа.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *