Хуманоиден робот ще пее коледни песни и ще поздравява пътниците на летище „Глазгоу“

Коледа, дядо Коледа

Снимка pixabay.com

Подложените на стрес пътници на летище „Глазгоу“ ще се радват на празнично настроение, благодарение на робот, който пее коледни песни. Гладис, първият хуманоиден робот на летище във Великобритания, ще посреща клиентите на летището по време на целия празничен сезон.

В ролята си на главен артист на летището, тя пее и танцува на три коледни песни – Santa Claus is Coming to Town, Rocking around the Christmas Tree и Rudolph the Red Nosed Reindeer. Младите пътници пък могат да помолят робота да им разкаже някоя празнична история.

Хуманоидният робот знае три сезонни приказки, които се съхраняват в паметта му – „Нощта преди Коледа“, „Когато Дядо Коледа идва“ и „Работилницата на Дядо Коледа“.

Пътниците могат да си направят и снимка с Гладис, използвайки монтираната на ръката й камера за селфита. Снимката ще им бъде изпратена по имейл, могат да я споделят и директно в социалните медии.

Марк Джонстън, оперативен директор на летище „Глазгоу“, заяви: „Гладис ще бъде фантастично допълнение към екипа на терминала и ще се превърне в изключително популярна изненада за пътниците. Тя със сигурност ще стане любимка на младите пътници, благодарение на репертоара си от празнични песни и истории“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *