България не е топ дестинация за руските туристи, но все пак е в Топ 10

плаж, море, чадър, пясък, почивка,

Снимка freeimages.com

България не е най-любимата дестинация за руските туристи, но все пак успява да се класира в Топ 10 на предпочитаните места за почивка. Данните на руската туристическа служба „Скайскенер“ показват, че през 2016 г. най-предпочитана от руснаците е Испания.

На второ и трето място се нареждат Тайланд и Италия, а останалите седем държави са в следния ред – Турция, Германия, Гърция, Черна гора, България, Франция и Чехия.

Страната ни може да се похвали с най-голям ръст на резервациите – цели 33 процента повече в сравнение с миналата година. Най-сериозен спад в търсенето е регистрирано, очаквано, за Турция – цели 42 процента.

В същото време вицепрезидентът на Руския съюз на туристическата индустрия Юрий Барзикин съобщи, че през изминалата година броят на руските туристи, пътували в чужбина, е намалял с 20 процента. Засилен интерес се наблюдава единствено към Кипър, Гърция и Испания.

Според Барзикин е необходимо държавно регулиране на контрола и подкрепата в туризма, нужни са и нови продукти, нови програми и нови направления, които да бъдат предложени на руснаците.

Най-печеливша от разрастващия се тероризъм е Испания. До края на декември в страната ще бъдат посрещнати 75 милиона туристи. Миналата година броят им е бил 68 милиона души. По данни на Конфедерацията на испанските туристически агенции близо 10 на сто от туристите през 2016 г. са дошли от конкурентни дестинации около Средиземно море.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *