Зимните курорти в очакване на ръст на приходи и туристи

банско, ски, зимен туризъм, зима, сняг, планина

Снимка: www.flickr.com/ lizzzka_l4u

Със старта на зимния сезон се очаква 5 процента ръст от зимните ни курорти.

„Не отдавна, в края на ноември по повод Международния конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм бяха направени изводи, че България е постигнала по брой туристи и приходи надминаване на 2015 г. Имаме добри постигнати икономически резултати“, заяви пред радио „Варна“ Жельо Душев, председател на Варненската туристическа камара.

Той посочи, че през периода януари – октомври е постигнат ръст от 15,7 процента в броя на чуждестранните туристи. Приходите са с 14,8 на сто повече в сравнение с 2015 г. – 6 милиарда лева.

„Интересното е, че за тези 11 месеца на 2016 г. посещенията с цел бизнес са се увеличили с близо 18 процента, което показва, че интересът към България е траен“, коментира Душев.

Според него радостното за работещите в сферата на туризма е това, че за 11 месеца България е посетена от 7,5 милиона туристи. Само няколко са страните в Европа, които могат да се похвалят с такова увеличение, което надвишава броя на населението в страната. Това в България се случва за първи път, подчерта Душев.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *